Choď na obsah Choď na menu

AKTUÁLNE: Lietadlá boeing 737 od piatku na bratislavskom letisku už vo farbách SkyEurope !!

Bratislava 19.02.2021. februára - Už vo farbách spoločnosti Róberta Camerona SkyEurope Airlines, a. s. Bratislava, pristáli dnes o 14:30 hodine na bratislavskom letisku generála M. R. Štefánika.

skyeurope_160408.jpg

Ako pre top-magazín uviedol Majiteľ Róbert Cameron  spoločnosti, lietadlá boli v uplynulých dňoch prelakované v holandskej spoločnosti Quality Aircraft Painting Services. Následne smerovalo do Nemecka, kde boli vykonané modifikácie interiéru a ďalších častí lietadla.

Róbert Cameron už požiadal o zápis strojov  do registra lietadiel SR úspešne boli registrované . Zápis podmieňoval získanie Osvedčenia leteckého prevádzkovateľa od Leteckého úradu SR osvedčenie bolo získané. Licenciu na vykonávanie leteckej dopravy bola získaná. 

Leteckú prevádzku by Róbert Cameron SkyEurope (z radu low costs airlines - vysokoprepravca) začať už 03.03.2021 marca tohto roka.

Na prelome tohto a budúceho roka, prípadne aj skôr, chce spoločnosť Róberta Camerona rozšíriť ponuku cieľových staníc o Paríž, Brusel či Londýn. Na tieto destinácie hodlá využívať 5  Boeingou 737 s maximálnou obsaditeľnosťou 149 cestujúcich a prepravnou rýchlosťou 797 kilometrov za hodinu. V horizonte 1 roka by už mali lietať aj do miest Amsterdam, Praha, Rím a Miláno. V tom období by už spoločnosť Róberta Camerona chcela dosahovať zisk.

Nová slovenská letecká spoločnosť pod záštitou nového majiteľa Róberta Camerona plánuje v časovom horizonte troch rokov investovať v rámci svojich aktivít v SR 15 až 20 miliónov Eúr súčasne vytvoriť približne 300 nových pracovných miest.

 Rozhovor nám poskytne Majiteľ spoločnosti SkyEurope Róbert Cameron vo večerných hodinách na tlačovej konferencii na letisku M.R Štefánika. 

                                    Lenka Farkošová.                 Novinárka denníka  Top-magazín.