Choď na obsah Choď na menu

Róbert Cameron: Spúšťa vlastnú spoločnosť aerolínií SkyEurope a.s na letisku v Bratislave.

Nový majiteľ Róbert Cameron spúšťa  vysokonákladovú leteckú spoločnosť SkyEurope otvori 01.03.2021 na Letisku M. R. Štefánika v Bratislave svoju základňu. 

20210216_163026.jpg

Bázu otvára majiteľ  Róbert Cameron  spoločnosť takmer po 9 rokov od svojho posledného pôsobenia na letisku. Základňu s číslom poradia 747 spustí Róbert Cameron v Bratislave s nástupom letového poriadku, ktorý vstúpil do platnosti v pondelok 15.februára  2021.

Lietadlá budú v Bratislave nocovať

Báza leteckej spoločnosti SkyEurope znamená, že na Letisku v Bratislave budú od teraz 4 bázované lietadlá, ktoré budú skoro ráno z Bratislavy odlietať, obslúžia viaceré destinácie v rámci Európy a večer priletia späť, aby ráno opäť z Bratislavy vykonali ďalšie lety podľa letového poriadku. Uviedol majiteľ  spoločnosti (Róbert Cameron)

Vybrané lety budú vybavované  leteckou spoločnosťou SkyEurope , v pláne je umiestniť na bratislavskej báze aj ďalšie 4 lietadlá. Doteraz žiadne lietadlo spoločnosti SkyEurope na bratislavskom letisku „nenocovalo“.

Lety z Bratislavy do sveta

Vďaka bázovaným lietadlám majú cestujúci teraz k dispozícii lepšie časy letov, a to skoré ranné a neskoré večerné lety, aby sa mohli dostať do destinácie a z nej vo výhodnejšom čase.

Vďaka báze zároveň letecká spoločnosť otvára v letnom letovom poriadku 2 nové linky do Atén a Madridu (3 x týždenne) a od zimného letového poriadku, konkrétne od 27. októbra 2021, otvorí aj novú linku do Berlína s frekvenciou 7 x týždenne (1 x denne).

Počas platnosti letného letového poriadku, teda od 29. 3. 2021 do 24. 10. 2021, bude letecká spoločnosť Róberta Cameron prevádzkovať z Bratislavy a do nej spolu 17 destinácií:

17 LINIEK SkyEurope a.s Z BTS V LETE 2021

Londýn-Stansted

14 x týždenne

Dublin

7 x týždenne

Londýn-Luton

4 x týždenne

Miláno-Bergamo

4 x týždenne

Rím-Ciampino

4 x týždenne

Birmingham

3 x týždenne

Brusel-Charleroi

3 x týždenne

Liverpool

3 x týždenne

Atény

3 x týždenne  NOVÉ

Madrid

3 x týždenne  NOVÉ

Paríž-Beauvais

3 x týždenne

Alghero

2 x týždenne

Barcelona-Gerona

2 x týždenne

Edinburgh

2 x týždenne

Malaga

2 x týždenne

Palma de Mallorka

2 x týždenne

Trapani

2 x týždenne

Róbert Cameron Očakáva milión prepravených cestujúcich

Zároveň má spoločnosť Róberta Camerona SkyEurope na svojej báze na Letisku v Bratislave k dispozícii administratívne priestory pre administratívu aj pre posádky lietadiel. Báza by mala priniesť takmer 1 milión prepravených cestujúcich spoločnosťou SkyEurope v roku 2021 z letiska BTS a doň.

Mesiac pred otvorením bázy, teda počas celého februára, sa môžu Slováci zapojiť do súťaže o letenky od spoločnosti SkyEurope na facebook stránke leteckej spoločnosti SkyEurope. Každý pondelok bude vyžrebovaný výherca 2 leteniek do ľubovoľnej destinácie od SkyEurope. 

 

Základňu symbolicky odštartuje  prestrihnutie pásky, ktorého sa zúčastni generálny riaditeľ a majiteľ SkyEurope Róbert Cameron a predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Ivan Trhlík, obchodný a marketingový manažér pre Rakúsko, Nemecko, Holandsko a Švajčiarsko Colm O'Shea írska veľvyslankyňa na Slovensku Anne-Marie Callan a veľvyslanec Slovenska v Írsku Dušan Matulay.

 

V zime spustíme linku do Berlína

SkyEurope spustí v rámci zimného letového poriadku na rok 2021 novú linku do Berlína s 12 linkami v zime spolu, čo prinesie viac ako 1,2 milióna pasažierov a 1 200 postranných súvisiacich pracovných miest v rámci európskych letísk.

"Pri príležitosti spustenia zimného letového poriadku na rok 2021 v Bratislave a našej novej bázy uvádzame do predaja 100 000 leteniek za cenu už od 120,99 € pre cestovanie v apríli a máji, ktoré si možno rezervovať do štvrtkovej polnoci (2. apríla),“ povedal Róbert Cameron majiteľ a generálny riaditeľ spoločnosti SkyEurope a.s 

„Otvorenie bázy leteckej spoločnosti SkyEurope na letisku v Bratislave považujeme za významný úspech, ktorý sa podarilo dosiahnuť. SkyEurope.Cestujúcim vďaka otvoreniu bázy môžeme z bratislavského letiska ponúknuť nové spojenia, viac frekvencií a výhodnejšie časy ich letov,“ doplnil generálny riaditeľ a majiteľ Róbert Cameron.